piatok 24. júna 2016

Letná čítacia výzva 2016 + plány na leto

Zdravím, knihomoli! :) Desať mesiacov trápenia je už takmer za mnou a môžem povedať, že druhý ročník na strednej ukončila so skvelým výsledkom na vysvedčení! :3 A leto už je pomaly v plnom prúde, prázdniny klopú na dvere a s nimi prichádzajú aj veľké plány. Ako každý rok, rada by som sa s vami podelila o moje knižné plány, čo chcem čítať a tiež by som sa s vami podelila aj o plány, ktoré ma čakajú cez dva mesiace voľna! :3 Samozrejme, najhlavnejšie pravidlo tohto leta je NENUDIŤ SA! :D Čo bude pre mňa celkom fuška, keďže ja sa nudím pravidelne (no a namiesto ležania by som pokojne mohla čítať, všakže? :)).
Ktoré knižky by som rada prečítala? :)

Keďže mám čitateľský blok, rozhodla som dať si menšie číslo, aby ma to veľmi nedemotivovalo (čo je u mňa tiež bežné :D). Tentokrát si určujem päť kníh a dokopy by som ich rada prečítala osem. :) Hádam sa mi to podarí! :)
Čo to bude?

piatok 17. júna 2016

[Recenzia] ... a rozprávky je koniec!

Posledný a naveky

Autor: Soman Chainani
Žáner: fantasy (middle-grade)
Počet strán: 551
Originálne znenie: Last Ever After
Vydanie: CooBoo (2016), HarperCollins (2015)
Séria, diel: Škola dobra a zla, 3/3

Anotácia:
Sophiin a Agathin príbeh sa ešte neskončil. Každá sa vydala vlastnou cestou – Agatha s Tedrosom sa vrátila do Gavaldonu, zatiaľ čo Sophie s riaditeľom Rafalom zostali v škole. Zdá sa, že obe našli svoje šťastie. No tentoraz nejde len o ich príbeh. Zlo sa ujalo vlády a z minulosti sa vracajú pomstychtiví zloduchovia. Zaumienili si premeniť starý svet dobra a zla na ríšu temna so Sophie ako kráľovnou. Iba Agatha s Tedrosom mu stoja v ceste. Podarí sa im nájsť dokonalé rozuzlenie rozprávkového príbehu a obnoviť staré priateľstvo?

Staré sa opäť mení na nové, Sophie s Agathou bojujú s minulosťou aj prítomnosťou, aby dospeli k šťastnému koncu. Bude posledný a naveky?

štvrtok 9. júna 2016

[Ako stránky z denníka] Paríž, Španielsko, festival a zábavný park

Zdravím! Ako som už spomínala v poslednom zhrnutí mesiaca, boli sme na festivale s tanečnou, o ktorom by som vám rada niečo povedala. Cestovateľské články a reporty veľmi rada čítam a zistila som, že aj veľmi rada píšem. Síce je článok o trochu dlhší, ale hádam vás neunudí k smrti! :)

nedeľa 5. júna 2016

Májové zhrnutie mesiaca! :)

Už je jún a to znamená, že máj je za nami a bolo by pekné si ho zhrnúť, keďže tento mesiac bol celkom plný pekných zážitkov a akcii, o ktoré by som sa s vami chcela rozhodne podeliť. 
...